Alarm inbouwenJaarlijks worden er voor meer dan 7 miljard euro’s aan werkmaterieel gestolen. Slechts 10% daarvan wordt teruggevonden. Vooral graaf-laad combinaties, bulldozers, (mini)graafmachines en laadschoppen zijn zeer gewild.

Met uitzondering van de dieven, is niemand gebaat bij het stelen van werkmaterieel. De eigenaar niet, maar ook de verzekeraar niet. Op aandrang van deze laatste, ontwikkelde de BMWT daarom een elektronisch systeem voor diefstalpreventie: het BMWT-Lock. Dit systeem is ingepast in het certificeringstraject van de Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (SCM). Voor een aantal merken materieel is het BMWT-Lock al volledig TNO-goedgekeurd. Alleen gecertificeerde bedrijven mogen het Locksysteem inbouwen in de machines waarvoor zij zijn gecertificeerd. Dit diefstalpreventiesysteem is namelijk afgestemd op de machine, waardoor, na inbouwen, zij samen een geïntegreerd systeem vormen. Dit garandeert optimale beveiliging tegen diefstal. 

BMWT-Lock is W1/W2 geclassificeerd

Is een machine voorzien van een BMWT-Lock, dan kunnen onbevoegden het obkect niet starten of besturen. Het BMWT-Lock onderbreekt niet alleen de startketen, maar stopt ook de hydraulische functies. Het systeem kan op geen enkele wijze binnen 15 minuten gesaboteerd of gemanipuleerd worden, waardoor het onmogelijk is de machine te verplaatsen.
BMWT-Lock is geen alarmsysteem, want daaraan heeft de eigenaar van werkmateriaal niets. Het materieel bevindt zich meestal op een afgelegen locatie, waar een alarmsirene niet gehoord kan worden of de politie niet snel genoeg kan aankomen. Het BMWT-Lock maakt de machine immobiel, wat erop neerkomt dat de machine niet gestart of verplaatst kan worden zonder de identificatiecode.

BMWT-Lock is gericht om ook ‘professionele dieven’ te stoppen. Stelen van arbeidsmiddelen gebeurt namelijk relatief weinig door vandalen en joyriders. Het is vooral een professionele ‘business’ van internationaal opererende bendes.

Bediening:

Om te beginnen met uw werkzaamheden zult u een vijfcijverige code moeten invoeren om het systeem uit te schakellen. Wanneer het contact van iedere machine uitgezet wordt zal na 1 minuut het systeem inschakelen. 

Om het bedieningsgemak te vergroten kan men kiezen voor de recogniser. De ontvanger wordt aangesloten op de high-device van het BMWT-Lock en de zender bevindt zich in bijv. de broekzak of de portefeuille van de machinist. Wanneer de machinist zich binnen of buiten een straal van drie meter van de ontvanger begeeft, wordt het systeem respectievelijk geactiveerd of gedeactiveerd.

Voordelen:

  • Bedieningsgemak, niet iedere keer de pincode intoetsen;
  • Geen vuil, zand, etc. op pincodebediening

N.b.:
Het systeem blijft altijd te bedienen d.m.v. het intoetsen van de pincode. Men is dus niet afhankelijk van de drager van de recogniser.

Voor verzekeringen is van belang bij het niet toepassen van het eigen risico:  

  • Het object, was uitgerust met een door SCM goedgekeurd beveiligingssysteem.
  • Dit W2 beveiligingssysteem in overeenstemming is met de voorgeschreven beveiligingsklasse conform de opgenomen risico-indeling.
  • Dit beveiligingssysteem goedgekeurd en jaarlijks gecontroleerd is door een SCM-erkend inbouwbedrijf.
  • Dit beveiligingssysteem ten tijde van de diefstal, verduistering, vermissing of joyriding in werking was.

 


 

 


Contact

  • Manitou 4 sterren dealer
  • Manitou spareparts
  • Moderne werkplaats
  • Wereldwijde levering

Even bellen?

+31 (0)497-331033