Manitou werkbak met open voorkant en bediening vanuit de cabine

  Manitou werkbak met open voorkant en bediening vanuit de cabine       Manitou werkbak met open voorkant en bediening vanuit de cabine
 

Voor werkzaamheden op onder andere daken en gevels heeft Manitou een speciale werkbak met open voorkant ontwikkeld. Deze werkbak heeft een capaciteit van 1.000 kg.  De werkbak is vanuit de cabine te bedienen. Uniek hieraan is dat deze werkbak onder de norm van 
de EN280 en MachineRichtlijn 2006/42/EG valt. De machine wordt af fabriek geleverd. 
 
Het bedrijf HHC/DRS* geeft voor de Nederlandse markt de erkenning af voor deze open werkbak in combinatie geleverd met een Manitou roterende verreiker.  Om de veilgheid van de personen in de werkbak te garanderen zal de machine voorzien zijn van een speciaal programma bij bijbehorende ingebouwde veiligheden.  Tevens is er voor deze uitvoering een speciaal hoofdstuk in de bijbehorende handleiding opgenomen.

Voorwaarden waaronder de machinist de verreiker vanuit de cabine mag bedienen:
 

  • De werkbak is gekocht in combinatie met een (nieuwe) rotererende verreiker af fabriek.
  • De werkbak is voorzien van een speciale chip die ervoor zorgt dat de verreiker de werkbank herkent. Deze herkenning zorgt ervoor dat de verreiker overschakelt naar een aangepast programma welke de bedieningssnelheid beperkt. Hierdoor kunnen de werkzaamheden van de personen in de werkbak veilig worden uitgevoerd.
  • De werkbak is voorzien van twee vrijgave bedieningsschakelaars. Beide personen in de werkbak moeten door middel van het indrukken van deze schakelaar bevestigen dat ze in een veilige zone staan en hierdoor ervan bewust zijn dat de machinist de machine gaat bedienen.
  • Wanneer beide personen in de werkbak werkzaam zijn moeten zij ten allen tijde de veiligheidskabel aan hebben. Deze voorwaarde wordt ook duidelijk kenbaar gemaakt via stickers in de werkbak en de handleiding.
  • In de werkbak zelf zit een originele Manitou hoogwerkersbediening, indien nodig kan deze de bediening van de machinist overnemen.

*Raad van Accreditatie erkend inspectiebedrijf


Contact

  • Manitou 4 sterren dealer
  • Manitou spareparts
  • Moderne werkplaats
  • Wereldwijde levering

Even bellen?

+31 (0)497-331033