Bel ons! +31 (0)497-331033 Mail ons! info@vhsbladel.nl

Youtube
NL  |  EN
29 juni 2020

VHS Bladel bouwt Manitou om tot elektrische verreiker

VHS elektrische verreiker manitou ombouw

Elektrisch aangedreven knikladers gaan als warme broodjes over de toonbank. De compacte laders met batterijpakket voldoen blijkbaar precies aan de behoeften vanuit de markt. Veel opdrachtgevers willen dat een project zo min mogelijk uitstoot en geluidshinder oplevert voor de omgeving en aannemers en verhuurbedrijven anticiperen hierop door te investeren in een machine met een elektromotor in plaats van een brandstofmotor. Een verreiker met elektrische aandrijflijn laat evenwel op zich wachten.

Tot nu, want met de op een Manitou MT 625 gebaseerde MTE 625 biedt VHS Bladel nu die oplossing aan. Hoewel vanuit de fabrikant ook wordt gewerkt aan een elektrische machine – zo was vorig jaar op de Bauma al de MT 625-E Oxygen te bewonderen – heeft eigenaar Geert Vissers besloten om een eigen koers te varen. De doelstelling hierbij dat het product in staat moest zijn om een hele werkdag te kunnen draaien zonder tussentijds aan de lader gehangen te worden of de accu’s te moeten verwisselen. 

VHS elektrische verreiker manitou ombouw
Dennis van Rijn: “De MTE 625 is toch een beetje ons ‘kindje’.”

Niet ontzien

De miniverreiker heeft er zojuist zijn vuurdoop op zitten en is gedurende twee weken intensief ingezet bij een inpandig sloopproject. Vissers Heftruck Service verhuurde zijn geesteskind met de mededeling deze niet te ontzien. Het gehele ontwikkelingstraject is er immers op gericht om een verreiker te bouwen die probleemloos 8 tot 10 uur non-stop inzetbaar is. Ook qua prestaties mag de elektrische variant niet onderdoen voor zijn dieselbroertje en dus heft de MTE 625 gewoon 2,5 ton.

Dat zijn toch waarden die best interessant zijn voor een sloopaannemer. En is een kniklader natuurlijk best veelzijdig inzetbaar, zo multifunctioneel als een verreiker is deze toch niet. Het gegeven dat de compacte verreiker in no-time een laadbak verruilt voor een vorkenbord maakt de machine tot een echte allrounder op de werkvloer. Precies zoals VHS Bladel het voor ogen had. 

Dennis van Rijn legt uit: “We zijn een creatief bedrijf, dat hebben we in het verleden wel bewezen met de ManiRail spoormachines. We wilden een elektrische verreiker bouwen waar je ook in de praktijk echt iets mee kunt. Het heeft weinig zin als de machine het vier uur vol houdt, om dan weer aan de kant geschoven te worden. Dat is in onze ogen het grote verschil tussen hoe veel fabrikanten naar elektrische machines kijken en hoe er vanuit de automotive branche mee om wordt gegaan. Wij hebben besloten voor dat laatste te gaan. Het is zeker niet de gemakkelijkste weg en ook niet de goedkoopste, maar uiteindelijk levert het wel een product op waar wij met z’n alleen ontzettend trots op zijn. De MTE 625 is echt ons ‘kindje’.”

 

Manitou dealer VHS in Bladel op Vissers Heftruck Service
Manitou dealer VHS in Bladel op Vissers Heftruck Service
Manitou dealer VHS in Bladel op Vissers Heftruck Service
Manitou dealer VHS in Bladel op Vissers Heftruck Service
Manitou dealer VHS in Bladel op Vissers Heftruck Service
Manitou dealer VHS in Bladel op Vissers Heftruck Service